Is de aanschaf van een Xbox-gamepass het waard?

 

De Xbox-gamepass is een abonnementsdienst. Het is een soort Netflix waarbij te toegang krijgt tot heel veel games. De Xbox-gamepass kost 10 euro per maand en je hebt toegang tot de Tripple-A games van Microsoft-Studios, EA en nog meer uitgevers. Bij een aanschaf van Xbox-series S heb je geen disc-drive, dus je kan geen fysieke spellen kopen. Dus is een Game Pass een ideale oplossing.

 

De Game Pass biedt de mogelijkheid om veel games te spelen voor 10 euro per maand. Je kan eventueel ook games kopen in de game-store, maar waarom zou je een spel van bijvoorbeeld 60 euro kopen, als je deze game ook voor 10 euro per maand kan spelen en je daarnaast ook gelijk toegang hebt tot allerlei andere games?

 

Bij de Ultimate Gamepass krijg je niet alleen toegang tot de bibliotheek van de Game Pass, maar daar zit ook Xbox-gold bij, wat tegenwoordig Xbox live heet. Dit geeft je toegang tot online-gamen met je vrienden, ongeacht welk spel je speelt. Dit geldt niet voor Free to Play games. Daarvoor heb je geen abonnement meer voor nodig!

 

Je moet niet vergeten dat je twee games per maand op je naam krijgt. Dus mocht je geen gamepass meer hebben, dan kan je wel spellen spelen die je van Xbox hebt gekregen. In de maand februari kreeg ik Gears of Wars 5 op mijn naam! Dat is best wel sick, voor iets wat je voor 10 euro per maand krijgt. Er is wel een nadeel; als je een spel aan het spelen bent, dan is er een kans dat je spel uit de bibliotheek wordt gehaald. ( Mij is dat overkomen met FF15 )

 

Al met al, is het zeker een aanrader als je een Xbox hebt aangeschaft, om een Gamepass te nemen. Je kan niet alleen gamen op je Xbox, maar je hebt ook toegang tot gamen op de pc. Veel spellen die op de Xbox zijn uitgekomen, komen ook op de pc en andersom. Niet alle spellen (sommigen zijn alleen voor pc en sommigen alleen voor Xbox), maar het grootste gedeelte wel.

 

Conclusie:

 

Zou ik het aanraden om een Gamepass aan te schaffen?

 

Na het kijken van de Xbox conferentie op de E3. 100%! Er komt heel veel moois aan op de Xbox!  

Ben je een gamer die niet veel geld wilt uitgeven aan spellen, dan biedt de Gamepass je de mogelijkheid om veel spellen uit te proberen en uit te spelen. Voor 10 euro per maand is dat zeker de moeite waard, ook al probeer je het voor 1 maand. Ik kan zelf niet meer zonder!

 

 

Percy Gijsbertha Next-Genz 

Commentaren: 0